494 winkels bezorgen morgen
Vandaag besteld is morgen in huis
Compleet en actueel overzicht
Morgen in huis

Glamour Day 2021: Alles dat je moet weten

Het hele weekend van zaterdag # April 2021 is het tijd om de nieuwste collecties te shoppen want het is National Glamour Day! Het grootste shopping event van Nederland! In totaal geven meer dan 100 winkels en merken 20% korting op de nieuwste collecties! Op deze website vind je ALLE deelnemende winkels inclusief acties en kortingscodes in één overzicht! Happy Glamour Day! 

De top 8 vragen over National Glamour Day 2021

Wanneer is National Glamour Day 2021?

De eerstvolgende National Glamour Day is op een zaterdag in April 2021 (definitieve datum nog niet bekend). Vaak vieren winkels ook op de omliggende dagen Glamour Day. Zo bieden ze de korting het gehele weekend of soms de gehele week aan. Bekijk ons actuele overzicht van deelnemende winkels en acties.

Welke winkels doen mee aan National Glamour Day?

Iedere editie doen andere winkels mee. De meeste winkels plakken een Glamour Day poster op de ramen of plaatsen een reclamebord op de stoep. Dus loop de stad in en ontdek waar je met korting kan winkelen! Wil je meer voorbereid op stap? Bekijk hier alle deelnemende winkels én acties van de aankomende National Glamour Day.

Welke webshops doen mee aan National Glamour Day?

Iedere editie doen andere webshops mee. Over het algemeen zijn er meer webshops die meedoen dan fysieke winkels. Bekijk hier alle deelnemende webshops van de aankomende editie van Glamour Day.

Waar vind ik alle Glamour Day kortingscodes?

Deze zijn te vinden in het magazine van Glamour, de website van Glamour en uiteraard hier. Omdat veel winkels een alternatief op Glamour Day vieren en Glamour hierover niet schrijft, zal je op deze website het meest complete overzicht vinden. Bekijk hier alle kortingscodes.

Hoe vaak per jaar is National Glamour Day?

Twee keer per jaar organiseert Glamour in samenwerking met diverse winkels en webshops National Glamour Day. In het voorjaar in April en in het najaar in September of Oktober. De exacte datum wisselt iedere keer, dus houd deze website goed in de gaten.

Hoelang duurt National Glamour Day?

National Glamour Day duurt 24 uur en start zaterdag 00:00 uur en eindigt s’avonds 23:59 uur. Echter starten de meeste winkels donderdag of vrijdag met Glamour Day acties, en sommige winkels zelfs maandag al. Ook loopt de Glamour Day actie vaak door tot zondagnacht 23:59.

Hoe werkt Glamour Day?

Met de Glamour Day editie (dit jaar het september nummer) van het tijdschrift ontvang je in deelnemende winkels 20% korting op je aankoop. Echter hoef je tegenwoordig geen tijdschrift meer mee te nemen omdat je de korting ook zonder tijdschrift ontvangt. Online hoeft dat natuurlijk ook niet en profiteert iedereen van 20% korting op zijn of haar aankoop.

Wie organiseert Glamour Day?

National Glamour Day wordt sinds 2005 op initiatief en onder de vlag van het tijdschrift ‘Glamour’ georganiseerd samen met veel Nederlandse webshops en winkels. Glamour is één van de meest bekendste modetijdschriften ter wereld, opgericht in 1939 in de Verenigde Staten.

Wanneer is Glamour Day?

Ieder jaar zijn er 2 edities van Glamour Day (glamour day voorjaar en glamour day najaar). De eerstvolgende (de eerste van 2021) zal op een zaterdag plaatsvinden in April 2021 (exacte datum nog niet bekend). Hieronder vind je een overzicht van alle data:

Een belangrijke tip is om niet tot zaterdag te wachten, maar goed op te letten in de gehele week. Wij zien vaak dat de meeste shops al eerder starten met Glamour Day acties (al op maandag of vrijdag) en dat sommige webshops de acties laten doorlopen tot en met zondag.

Welke winkels doen mee aan Glamour Day

Voor het totaal overzicht aan webwinkels verwijzen we je graag naar onze Glamour Day winkels, acties & kortingscodes pagina waarop we per categorie alle winkels overzichtelijk voor je neer hebben gezet. Wil je niet op je mobiel, tablet of laptop shoppen maar liever naar de winkel gaan? Hieronder vind je alle officiële deelnemende winkels aan Glamour Day. De winkels met óók een fysieke locatie zijn dikgedrukt:

Let op: deze informatie gaat over Glamour Day september 2020. Informatie over de nieuwste editie volgt wanneer bekend.

ABOUT YOU, ASOS, BABOR, Bol.com, Bristol, CASA, Calzedonia, CowboysBag, De Bijenkorf, Designer Outlet Roosendaal, Dr. Martens, Douglas, Esprit, Etos, Franky Amsterdam, Free People, Guess, Hello Fresh, Hema Beauty, Hema Fashion, H&M, Hunkemöller, IKKS, Intimissimi, Kapten & Son, Kruidvat, Levi’s, lookfantastic, Moroccanoil, NA-KD, Otrium, Paula’s Choice, Peek & Cloppenburg, Rosefield, S.Oliver, Sacha, Shiseido WASO, Sidestep, Sarenza, SUITSUIT, Swarovski, TI SENTO Milano, The Little Green Bag, United Nude, Vanilia, VANS, Vedder & Vedder, Wehkamp, Zalando, Zinzi en Zonnebrillen.com.

Wat is Glamour Day?

Glamour day, ook wel Fashion Day of Glamorous Days, is een dag die twee keer per jaar wordt ‘gevierd’ naar het idee van het toonaangevend tijdschrift GLAMOUR. Glamour day vindt steeds plaats in het voor- en in het najaar. Glamourday kan hierbij aanzien worden als Black Friday voor de mode-industrie. Zowel webwinkels als fysieke winkels nemen deel aan de halfjaarlijkse National Glamour Day. En het gaat niet om een uitverkoop. De korting is op het gewone assortiment van toepassing. Absurde kortingen blijven daarom ook meestal afwezig, maar kortingen die oplopen tot 20% of meer zijn zeker niet ongewoon. Extra voordelig dus!

Hoe werkt Glamour Day?

Toon de speciale National Glamour Shopping Day editie in één van de deelnemende winkels en ontvang de 20% Glamour Day korting aan de kassa. Koop natuurlijk wel de juiste editie, want speciaal voor glamour day komt het magazine steeds met een speciale editie op de markt (dit jaar te koop bij AH). Steeds vaker nemen echter ook webwinkels deel aan de national glamour day. Dan wordt het uiteraard al moeilijker om de magazine ook effectief te tonen. Daar hebben webwinkels echter ook oplossingen op gevonden. Bij sommige webwinkels moet je bijvoorbeeld even een foto met jouw magazine verzenden en krijg je vervolgens een persoonlijke kortingscode. Omdat national glamourday echter automatisch al resulteert in een enorme populariteit, zien steeds meer webwinkels van deze omslachtige manier af. Online winkels kennen automatisch een korting toe of passen de korting toe op basis van een kortingscode. Alle deelnemende winkels en bijbehorende kortingscodes vind je uiteraard op deze website.

Is ‘Fashion Day’ een alternatieve Glamour Day?

Gelijktijdig met Glamour Day voeren veel andere modewebshops Fashion Days. Dus dezelfde dag onder een andere naam. We merken daarmee steeds vaker dat de actie los komt te staan van de aankoop van het magazine en dat de daarbij horende acties en kortingscodes een eigen leven beginnen te leiden. Als Glamour-abonnee kan je daar wel je mening over hebben, maar als consument kan je dat uiteraard enkel bejubelen. En dat is ook wat wij doen!

Welke webshops doen mee aan Glamour Day?

Glamour day is aan een gigantische opmars bezig. Elk jaar opnieuw kennen meer webwinkels een korting toe op deze hoogdag voor modieuze dames. Bij Snelmorgeninhuis.nl volgen we die situatie natuurlijk op de voet. Wij gaan na welke webshops deelnemen aan National Glamourday en gaan eveneens op zoek naar de toepasselijke kortingscodes. Dit alles geven wij steeds weer in een transparante lijst. Uiteraard vergezeld door de bijpassende kortingscodes die we voor jou wisten te vinden. Scroll dus naar boven en check de deelnemende webshops, de acties en de kortingscodes! En winkels? Er zouden al meer dan 2.500 winkels in heel Nederland deelnemen aan de National Glamour Day. En ja, daar zijn ook heel wat topmerken en bekende winkels bij!

Krijgen Glamour-abonnees meer korting?

Nee. Nouja, meestal niet. MAAR DIT JAAR WEL! Abonnees van Glamour krijgen hun magazine in een speciaal jasje. Hierdoor is een abonneecover voor de deelnemende winkels goed herkenbaar. Het is zeker niet zo dat elke winkel een extra korting heeft voor abonnees, maar bij sommige winkels is dit wel het geval. Meestal gaat het om een leuke goodie. Denk bijvoorbeeld aan een klein cadeautje. Sommige deelnemende winkels geven echter ook een extra korting. Vaak gaat het dan om een extra korting van 5% bovenop de korting die ook anderen op Glamour Day krijgen. Je dient wel vooraf zelf na te gaan welke winkels op glamour day een extra korting bieden aan abonnees. Dat vind je uiteraard ook op Snelmorgeninhuis.nl.

Wanneer vindt Glamour Day 2021 plaats?

De volgende editie zal plaatsvinden in 2021, in een weekend in April. Het voorjaar is dan net begonnen en de nieuwste modeproducten liggen net in de winkel. Ideaal om jouw garderobekast uit te breiden met de nieuwste en hipste producten, zoals je het tijdens Glamour Day intussen wel van gewend bent.

In 2021 zijn uiteraard weer twee Glamour Day’s, maar van beide zijn de specifieke datums nog onbekend. Daarmee is er jaarlijks geen vaste datum waarop de Glamour Days plaatsvinden. Wel vindt het steeds plaats in het voor- en het najaar en dit telkens op een zaterdag. Zo kan je naar hartenlust en zonder werkverplichtingen shoppen. Heerlijk! Weet tot slot dat de national glamour day begint om 00:00 uur en loopt tot 23:59 uur. Zorg er dan ook voor dat je geen seconde te vroeg of te laat jouw online mode-aankopen doet. Bij fysieke winkels moet je natuurlijk rekening houden met de openingstijden. En wie vroeg komt, heeft natuurlijk de meeste keuze.

Gaat het echt om een ‘NATIONAL’ Glamour Day?

Ja en neen. Ja, omdat overal in Nederland winkels aan de glamourday deelnemen. Bij de vorige editie kon je bijvoorbeeld niet alleen een korting krijgen bij de grootste webshops en de hipste winkels in bruisende steden zoals Amsterdam en Rotterdam, maar ook in de kleinste dorpjes zoals Heinkenszand waren er deelnemende verkooppunten terug te vinden. Toch is het eigenlijk niet echt een ‘national’ glamour day. We zouden het immers ook gewoon een international glamour day kunnen noemen! Ook in het buitenland doen diverse (web)winkels immers graag mee aan glamour day. Zelfs op de Antwerpse Meir, dé shoppingplaats in België, kan je dus perfect jouw Glamour-magazine bovenhalen en rekenen op een fikse korting!

Waar vind ik de GLAMOUR Day kortingscodes?

Men communiceert lang niet altijd even eenduidig over dergelijke kortingscodes. Sommige deelnemende winkels noemen het dan ook niet glamour day maar fashion day of geven het een nog andere benaming. Google is dan niet zomaar jouw beste vriend. Bij sommige webwinkels staat de kortingscode gewoon op de website, andere webwinkels verzenden het enkel via een nieuwsbrief en nog anderen maken het bekend via sociale media. Het vinden van een kortingscode voor glamour day is dan ook niet eenvoudig. En wij kunnen het weten. Wij monitoren immers voortdurend duizenden websites. Wij kennen hun voorwaarden en weten op welke manier zij communiceren. Zo kunnen wij steeds een geschikte kortingscode vinden. Gevonden kortingscodes publiceren wij gewoon op deze website, opdat jij ze enkel en alleen hoeft in te zetten. Zo hoef je niet zelf de uithoeken van het internet af te speuren naar een kortingscode voor glamour day. Een kortingscode voor glamour day vind je dan ook gewoon op deze website. Extra handig, toch?

Is GLAMOUR Day exclusief voor vrouwen?

Nee! Het is een veelgehoord misverstand dat Glamour Day alleen voor vrouwen zou zijn. Veel heeft natuurlijk te maken met de doelgroep van het magazine. Het magazine focust zich immers voornamelijk op vrouwen van 18 tot 49 jaar jong. Toch mag je ook als man een magazine bovenhalen en jouw korting claimen. Deelnemende winkels mogen dat immers niet verbieden, anders zou er wel eens sprake kunnen zijn van discriminatie op basis van geslacht! Natuurlijk is dat wel een tikkeltje ongemakkelijk, zo in de rij met al die vrouwen… Daarom is het als man misschien prettiger om jouw kortingscode gewoon online te gebruiken. Er zijn immers heel wat webwinkels die een speciale kortingscode aanbieden die op hun volledig assortiment van toepassing is. Ook voor de mannencollectie kan je zo’n kortingscode dus gewoon gebruiken. Wij hebben een lijstje gemaakt van de deelnemende webwinkels. Neem vooral even een kijkje en ga na waar je jouw kortingscode verzilveren mag. Het enige nadeel? Vrouwlief krijgt geen Glamour-magazine te lezen. Maar ach, wat niet weet…

Waar vind ik (nog) meer informatie over Glamour day?

In deze vragenlijst hebben we de meest prangende vragen met betrekking tot glamour day van een antwoord voorzien. Toch wil je mogelijks wat meer weten over glamour day. Dat kan. Surf dan even naar de website glamour.nl. Dit is de website van het magazine Glamour. Via de webpagina Glamour events vind je meer informatie over glamour day. Je leest er wat glamour day nu net is en je vindt er een overzicht van alle deelnemende webshops waar je onze kortingscodes gebruiken kan. Hiernaast vind je ook een kaartje waar je alle deelnemende winkels in Nederland en België meteen kan aanschouwen. Je kan vervolgens op een locatie klikken om meer informatie te raadplegen. Zo lees je meer over de deelnemende winkel, maar ook over de voorwaarden die aan de actie verbonden zijn. Te omslachtig? Via de website van GLAMOUR kan je meteen ook de deelnemende winkels in jouw buurt opzoeken. Ook vind je er een overzicht van alle merken die deelnemen aan glamour day. Zo hoef je geen enkele korting te missen.